Sorbet můžeme nechat v mrazáku klidně až deset dní.
Ingredience na 4 porce:
Na sorbet:
● 150 g kvalitní tmavé čokolády
● 120 g kvalitní mléčné čokolády
● 200 g moučkového cukru
● 500 ml vody
Na zdobení:
● 70 g kvalitní čokolády
● 45 ml horké vody
● 220 ml smetany ke šlehání
● 100 g pěnových bonbonů
Postup:
V hrnci na středním plameni přivedeme vodu a cukr k varu. Vaříme asi 2 min, dokud se cukr úplně nerozpustí. Rozmixujeme čokoládu a poté k ní pomalu přiléváme připravený cukrový sirup. Mixér znovu zapneme asi na 2 min.
Vlijeme do kovové nádoby a dáme chladit. Když je asi 1/3 sorbetu zmrzlá, nakrájíme na větší kousky a znovu rozmixujeme, aby se směs opět spojila. Necháme znovu z 1/3 zmrznout a postup opakujeme.
Takto připravený sorbet můžeme ihned podávat nebo ho zamrazit. Před podáváním necháme změknout 5 min. při pokojové teplotě. Mezitím vyšleháme dotuha šlehačku.
Vodu a čokoládu dáme do hrnce a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, aby vznikla hladká poleva. Sklenice naplníme sorbetem, tvořítkem zdobíme sorbet šlehačkou, poléváme čokoládovou polevou a nakonec ještě dozdobíme pěnovými bonbony.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Úžasný recept, který určitě vyzkouším s dětmi o víkendu. Moc se mi líbí, že je to tak jednoduché a výsledek vypadá tak lákavě. Děkuji za skvělý tip!
Zní to jako skvělý nápad na letní osvěžení! S tou čokoládou to musí být božský. Už se těším, až si to připravím, díky za inspiraci!
Takový sorbet jsem ještě nedělala, ale vypadá to fakt super. Musím vyzkoušet, ať zjistim, jak se mi to povede. Recept zní jasně a cenově výhodně.