Máte starší pečivo, které chcete zpracovat? Vsaďte na vydatnou snídani z trouby!
Ingredience: na 1 porci
● 1 houska (lze použít jakékoli pečivo)
● 6 vajec
● dijonská hořčice
● 200 ml smetany na vaření
● 150 g šunky
● 150 g sýra
● 3 rajčata
● sůl
● pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 180 0C. Dno pekáče vyložte opečenými plátky pečiva, které se vám nepovedlo předchozí dny sníst – vhodná je veka, houska nebo rohlík. Případné mezery vyplňte drobnějšími kousky pečiva, aby vznikla co nejsouvislejší spodní vrstva.
Na tu pak pokládejte plátky uzeniny. Vejce ušlehejte se solí, smetanou, pepřem a hořčicí a směsí pečivo přelijte. Posypte strouhaným sýrem nebo dejte plátky sýra. Máte-li menší zapékací nádobu, klidně vrstvy zopakujte. Na povrch dejte plátky rajčat a zapékejte v troubě přibližně 20 minut.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 12 Kč