Křehké a nadýchané pusinky jsou na povrchu křehké, uvnitř vláčné a na jazyku se rozplynou jako sněhová vločka. Je to i skvělý způsob jak využít zbylé bílky.
Potřebujete:
✿ 100 g bílků (cca ze 3 středních vajec)
✿ 225 g cukru krupice
1. Oddělte bílky (nesmí v nich zůstat ani kousíček žloutku) a dejte je do velké odmaštěné mísy s krupicovým cukrem.
Mísu postavte na kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo vody, a vařečkou směs promíchávejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí a směs bude na dotek teplá.
2. Mísu odstavte a elektrickým šlehačem šlehejte alespoň 15 minut, až vznikne tuhý lesklý sníh. Naplňte jím cukrářský sáček se zdobicí trubičkou a nastříkejte pusinky na plech vyložený pečicím papírem. Můžete je také tvarovat pomocí dvou lžiček.
3. Pusinky pečte v troubě při 170 °C 15 minut, pak ji vypněte a pusinky v ní nechte přes noc vychladnout. Troubu během pečení neotvírejte!
Sněhové pusinky jsou úžasný dezert! Skvělý recept, určitě vyzkouším tento jednoduchý postup. Škoda, že nejsou rovnou programovatelný na dálku. 🙂
No jo, sněhový pusinky sou super! Díky za tip, jak zpracovat bílek, občas mi zbydou a nevím co s nima. Hned je jdu udělat!