Ještě jednodušší varianta těchto šnečků je poklást těsto šunkou nebo jinou uzeninou, plátky sýra, zatočit a nakrájet stejným způsobem na kolečka.
Ingredience: 20 kousků
● 1 balení chlazeného listového těsta
● 150 g listového špenátu
● 2 stroužky nadrceného česneku
● 150 g nastrouhaného eidamu
● sůl
● pepř
● olivový olej
● sezamové semínko na posypání
Postup:
Do misky dejte trochu olivového oleje, přidejte česnek a vše osolte a opepřete. Listové těsto rozložte na pracovní desku. Potřete ho ochuceným olejem. Poté na něj rozložte špenát. Posypte sýrem a pak opatrně zatočte.
Okraj těsta pevně přimáčkněte. Hotovou roládu nakrájejte ostrým nožem na půlcentimetrové plátky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 12 až 15 minut.
Příprava: 40 min
Cena za 1 kousek: 6 Kč