Ještě jednodušší varianta těchto šnečků je poklást těsto šunkou nebo jinou uzeninou, plátky sýra, zatočit a nakrájet stejným způsobem na kolečka.
Ingredience na 20 kousků:
● 1 balení chlazeného listového těsta
● 150 g listového špenátu
● 2 stroužky nadrceného česneku
● 150 g nastrouhaného eidamu
● sůl, pepř
● olivový olej
● sezamové semínko na posypání
Postup:
Do misky dejte trochu olivového oleje, přidejte česnek a poté vše osolte a opepřete. Listové těsto rozložte na pracovní desku. Potřete ho ochuceným olejem. Poté na něj rozložte špenát. Posypte sýrem a pak opatrně zatočte.
Okraj těsta pevně přimáčkněte. Hotovou roládu nakrájejte ostrým nožem na půlcentimetrové plátky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem, vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 12 až 15 minut.
Příprava: 40 min
Cena za 1 kousek: 5 Kč
Já asi budu muset to zkusit, zda to zvládnu. Mám ráda šnečky, ale někdy mi to v troubě nevyjde, že jo. Tak snad tentokrát klapne!
Miluju tyhle jednoduché snacky. Líbí se mi, že šnečky jde různě obměňovat a přidávat, co doma máme. Eidam s listovým špenátem zní dobře!
Určitě to zkusím při příštím posezení s přáteli. Špenát a česnek v kombinaci se sýrem musí být naprosto úžasné. Rychlovka, a přitom chutná!
Tohle vypadá fakt skvěle! Mám ráda rychlé a jednoduché recepty, které se hodí na každý večírek. Přidám do toho trochu chilli, aby to mělo šmrnc!