Suroviny: 500 g jahod 6 dl bílého jogurtu 10 plátků želatiny 2 lžíce medu 1/2 lžičky olivového oleje
Postup: Želatinu vložíme do sklenice se studenou vodou a necháme ji nabobtnat. Pak ji vymačkáme, přendáme do plastové misky, překryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se rozpustí.
V misce smícháme jogurt s medem a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vybereme si misku, vytřeme ji lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy.
Pomalu přilijeme tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložíme zbylé plátky jahod a zalijeme je zbylým jogurtem s želatinou. Zakryjeme fólií, dáme do lednice a dort necháme tuhnout alespoň 4 hodiny.
Pokud to vydržíme, necháme ztuhnout do druhého dne. Pak ho vyklopíme z misky a nakrájíme.