Miluje ho celý svět. „Krém brilé“, jak se jeho název vyslovuje, si oblíbíte i vy.
Suroviny:
5 žloutků
450 ml smetany
1 vanilkový lusk
50 g moučkového cukru
krupicový cukr
Postup:
Do hrnce si nalijte všechnu smetanu a na mírném ohni zahřejte. Žloutky smíchejte s cukrem a přilijte do nich po částech horkou smetanu. Ve vodní lázni za stálého míchání vytvořte hustý krém a přidejte do něj vanilkový lusk.
Připravte si malé mističky a krém do nich rozdělte. Mističky umístěte do hlubokého plechu a zalijte je vroucí vodou.
Pečte na 180 °C 25 minut. Dezert dejte vychladit, pak ho posypejte cukrem a flambovací pistolí cukr nechte pěkně zkaramelizovat.
Něco navíc
Dezert můžete dozdobit jakýmkoli čerstvým ovocem, na které zrovna máte chuť.