Ničím nepotěšíte svá vnoučata tak jako úžasným čokoládovým nanukem. Jen jeden jim určitě stačit nebude, takže se dobře připravte a udělejte si místo v mrazáku pro jistotu dopředu.
Ingredience:
200 ml plnotučného mléka
400 ml smetany ke šlehání
400 g mléčné čokolády
4 vanilkové cukry
oříšky na ozdobu
150 g bílé čokolády
Postup:
Mléko, 150 ml smetany a vanilkový cukr si v kastrůlku zahřejte. Přidejte polovinu nalámané mléčné čokolády a nechte vše rozpustit. Nezapomeňte, že mléko a smetana se nesmí vařit.
Směs nechte v kastrůlku vychladnout a pak ji přelijte do forem na nanuky a dejte ji alespoň na 3 hodiny zmrazit.
Následně si (stačí v malém) kastrůlku rozpusťte zbytek mléčné čokolády se zbylou smetanou.
Zmražené nanuky namočte do čokolády (pozor na kapání) a opět je dejte na dvě hodiny zamrazit do mrazáku.
Nakonec si rozpusťte bílou čokoládu a přendejte ji do cukrářského sáčku. Připravte si tenký hrot, kterým budete čokoládové nanuky zdobit.
Zmražené nanuky lehce polijte bílou čokoládou a navrch můžete přidat nasekané nebo nadrcené oříšky. Nejlepší jsou pistácie, ale vystačíte si i s nesolenými arašídy nebo například pekanovými ořechy.
Místo ořechů se dá také použít mrazem sušené ovoce, například jahody nebo maliny, případně ovesné vločky apod. Opět zmrzlinu umístěte alespoň na hodinu a půl do mrazáku.