Suroviny:
500 g těstovin
400 g květáku
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
½ cibule
350 ml plnotučného mléka
80 g cheddaru
sůl
pepř
hrst strouhanky
Postup:
V pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek. Přidejte růžičky květáku, poduste je a vše zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechte 10 minut probublávat.
Hotovou omáčku rozmixujte, vraťte ji zpět do pánve a přimíchejte do ní strouhaný cheddar. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus.
Přeceděné je přidejte do pánve a promíchejte s omáčkou. Těstoviny naservírujte do hlubokých talířů a posypejte je opečenou strouhankou.
Skvělý recept, akorát nevím jak se přesně chová květák v omáčce, ale určitě to zkusím. Mohlo by to být super s nějakým těstovinovým salátem.
Tohle vypadá lahodně, květák v omáčce je pro mě novinka, ale zkusit to určitě chci! 🙂 Jen se asi musím naučit mixovat omáčky.
Super recept! Kombinace cheddaru a květáku v omáčce mě nadchla. Určitě to vyzkouším příští víkend, až budu mít volnější chvíli.
Jejda, ty smetanový těstoviny zní fakt dobře! Květák v omáčce je pecka, to musím vyzkoušet. Doufám, že to zvládnu i s mojí kuchařskou zručností.