Vrstvené rebarborové řezy se skvěle hodí jako tečka za nedělním obědem.
Příprava: 50 minut
Náročnost: ***
Cena za kus: 10 Kč
Suroviny na 24 kusů
Na těsto
– 4 vejce
– 200 g krupicového cukru
– 240 g polohrubé mouky
– 10 lžic horké vody
– ½ prášku do pečiva
Ovocná náplň
– 1 kg rebarbory
– 1 kg jahod
– skořicový cukr
– rum
Tvarohová vrstva
– 2 šlehačky
– 2 ztužovače šlehačky
– 2 zakysané smetany
– 2 vanilkové cukry
Postup
1. Žloutky ušlehejte s cukrem, horkou vodou, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvěte pokrájenou rebarboru a jahody a pečte při 170 ºC asi 35 minut.
2. Po upečení pocákejte rumem a posypte skořicovým cukrem. Po vychladnutí potřete krémem z ušlehaných šlehaček se ztužovačem, zakysanými smetanami a cukrem.