Chcete své nečekané návštěvě připravit chutný a rychlý dezert? Máme pro vás skvělý tip!
Suroviny:
3 hrsti vypeckovaných třešní
3 lžíce cukru krystal
1 vanilkový lusk
1 lžička skořice
1 plátek želatiny
5 lžic zakysané smetany
2 lžíce vanilinového cukru
čerstvé třešně na ozdobu
Postup:
V kastrůlku zahřejte vypeckované třešně a podlijte je cca 2 dl vody.
Přidejte k nim plátek želatiny a přiveďte k varu. Přidejte cukr a vařte další tři minuty. Dochuťte je vydlabaným vanilkovým luskem a skořicí.
Nechte směs odležet při pokojové teplotě jednu hodinu.
Prošlehejte zakysanou smetanu s vanilinovým cukrem.
Průhledné sklenice naplňte z jedné třetiny třešňovou směsí, poté přidejte zakysanou smetanu.
Dezert ozdobte třešněmi.
Recept vypadá úžasně a zdá se být skvělým způsobem, jak překvapit návštěvu. Už se těším, až ho vyzkouším a přidám trochu osobitého uměleckého twistu při servírování. Díky za inspiraci!