Jihočeský chalupářský recept s koprem a smetanou uspokojí i masožrouty.
Ingredience:
500 g brambor
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Brambory omyjte a nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě 15 minut, dokud nejsou měkké. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekaný česnek. Restujte 1–2 minuty. Přidejte uvařené brambory a promíchejte.
Přilijte smetanu a nechte ji na mírném ohni zahřát, dokud se nezačne trochu zahušťovat. Přidejte nasekaný kopr, osolte a opepřete dle chuti. Podávejte horké jako přílohu nebo samostatný pokrm.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 65 Kč
Tento recept na smetanové brambory s koprem zní skvěle a původní jihočeské chutě jsou vždy vítané. Určitě vyzkouším na příštím rodinném obědě!
To vypadá super! Smetanové brambory s koprem si dám ráda k večeři, bude to skvělá změna od mojí obvyklé rýže. Už se na ně těším!
Miluju jednoduchý a chutný recepty z našeho regionu! Tenhle určitě brzo vyzkouším, snad se povedeme. Díky za sdílení!