Houbová omáčka nejlépe chutná, když na její přípravu použijete skutečně dva druhy smetany.
Suroviny:
300 g sušených (nebo čerstvých) hub
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
1 velká cibule
100 ml zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
bílý vinný ocet podle chuti
Postup:
Sušené houby si očistěte, nakrájejte a na hodinu namočte do vody.
V pánvi si z másla a mouky připravte jíšku.
Zalijte ji vodou, v níž se houby namáčely.
V hrnci si na oleji osmahněte cibuli a přidejte okapané houby.
Dochuťte je solí a pepřem.
Nyní do nich vlijte naředěnou jíšku a nechte provařit 15 minut.
Do omáčky vmíchejte obě smetany a dochuťte ji solí, pepřem a trochou vinného octa.
Tento recept na houbovou omáčku se smetanou mě opravdu zaujal. Smetana jí jistě dodá tu správnou jemnost a chuť.
To vypadá fakt dobře, asi to zkusim. Já miluju houbovky, hlavně když jsou tam dva druhy smetany!
Moc se mi líbí tenhle recept. Určitě to zkusím, houby mám na zahradě a smetana taky je doma!
Takový recept na houbovou omáčku jsem ještě nezkoušela, určitě procvičím přes víkend. Dvojitá dávka smetany zní skvěle!