Získat od Agáty Prachařové její recept na cibulačku se nám tak úplně nepodařilo, ale myslíme si, že jsme pro vás připravili takový, který se tomu utajenému velice přibližuje.
Ingredience: 2 větší cibule, 2 až 3 lžíce másla, polévkové koření nebo vegeta, 1 l masového vývaru nebo bujon, smetana nebo šlehačka, sýr niva, pepř mletý, sůl, toastový chléb
Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, která osmahneme na másle, dokud nezesklovatí.
Pak ji zalijeme 1 litrem vařícího vývaru nebo vody, do které přidáme bujonovou kostku. Důkladně zamícháme. Vaříme tak dlouho, dokud cibule není hodně měkká a vůně se neline všude kolem. Poté ochutíme polévkovým kořením nebo vegetou, vše podle vlastní chuti.
Nakonec polévku zalijeme smetanou, ale o něco lepší je šlehačka. Záleží, zde zrovna držíte dietu nebo ne. Na talíři ji ještě zasypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s opečenými toasty nasucho.