Suroviny na 4 porce:
● 4 králičí stehna
● sádlo
● sůl
● hladká mouka
● 2 vajíčka
● strouhanka
● dle potřeby mléko
Postup:
1. Králičí stehna očistíme, odblaníme a důkladně omyjeme, osušíme a osolíme. Pekáček silně vymažeme sádlem – mohou být i větší kousky sádla.
Králíka obalíme v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme ho do pekáčku a polijeme rozpuštěným sádlem.
2. Pekáček přikryjeme víkem a dáme do rozpálené trouby. Necháme při 200–220 °C na 10–15 minut, než maso zavoní. Poté králíka polijeme mlékem, ztlumíme troubu na 150 °C a přikrytého pečeme, než je králík měkký.
Každou půlhodinu králíka z vrchní strany polijeme výpekem. Neotáčíme ho. Když je maso měkké, můžeme odklopit víko a zvýšit teplotu na 200 °C (pro barvu). Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.