Smažený kapr je klasika českých Vánoc. Tento recept vás provede přípravou šťavnatého a křupavého kapřího řízku, který by na tradičně pojatém štědrovečerním stole rozhodně neměl chybět.
Ingredience:
4 kapří filety
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
pepř
olej na smažení
Postup:
Kapří filety osolte a opepřete. Obalte je pak nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažte ve velkém množství oleje asi 3–4 minuty z každé strany, dokud není strouhanka zlatavá.
Po usmažení nechte řízky okapat na papírové utěrce. Pro pikantnější chuť můžete do mouky přidat sušený česnek, grilovací koření nebo také sušené bylinky. Před podáváním mírně pokapejte šťávou z citronu.
Doba přípravy: 25 min
Cena: 220 Kč
No nevim, zkusim to udělat stejně jako babi, ale ten česnek do mouky zní lákavě, možná ho tam zkusim přidat.
Smažený kapr je prostě klasika, co připomíná domov. Ráda bych zkusila tenhle recept s přidáním česneku pro extra chuť!