Suroviny:
1 kapr
3 vejce
100 g hladké mouky
200 g strouhanky
2 citrony
sůl a černý pepř
olej na smažení
Postup: Menšího, asi dvoukilového kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, asi poslední třetinu těla s ocasem a ploutve. Z očištěné části ryby odkrojíme filety tak, že nejprve povedeme nožem řez po jedné straně páteře a pak filet odkrojíme nad velkými kostmi.
Stejně odřízneme i filet z druhé strany. Maso osušíme a nakrájíme na porce, osolíme a opepříme.
Vejce se špetkou soli rozmícháme vidličkou. Do jedné mísy prosejeme mouku a do druhé připravíme strouhanku. Naporcované filety postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance.
Ve velké pánvi zahřejeme olej a obalené porce filetů v něm za mírného bublání opékejte dozlatova.
Necháme okapat na ubrousku a podávejte s citronem..