Těstíčko zajistí vláčnost a oproti klasickému trojobalu působí odlehčeně. Ryba je krásně křupavá.
Ingredience (na 4 porce):
● 4 filety z kapra
● citronová šťáva
Na těsto:
● 2 vejce
● 2 lžíce hladké mouky
● sůl
● pepř
● rostlinný olej na smažení
Postup:
Kapra očistíme, odstraníme kůži, omyjeme a osušíme. Zakapeme citronem a necháme hodinu odležet.
Z mouky, vajec a špetky soli připravíme těstíčko. Pepř dáme podle chuti. Porce kapra balíme v těstíčku a zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
V odlehčené verzi podáváme s vařeným bramborem. V té tradiční pak i s bramborovým salátem.
Příprava: 30 min
Cena: 120 Kč