Máte doma nakládané nebo sušené houby? Neváhejte je použít klidně i v dubnu. Hlíva ústřičná je navíc velice zdravá a její chuť si zamilujete.
Suroviny:
10 lžic nakládaných nebo sušených hub
2 lžíce nakládané nebo sušené hlívy ústřičné (seženete ji ve větších supermarketech nebo ve vietnamských obchodech)
2 lžíce petrželky
1 vejce
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
špetka kurkumy
Postup:
Rozpalte pánev a přidejte na ni olej. Orestujte nejprve klasické houby a až po 8 minutách přidejte hlívu. Restujte dalších 10 až 15 minut. Nyní do smaženice rozklepněte jedno vajíčko a směs zaprašte moukou.
Nechte vařit dalších 10 minut a nakonec smaženici dochuťte solí, pepřem a čerstvě nasekanou bylinkou. Těsně před podáváním dochuťte pokrm čtvrt lžičkou kurkumy. Dejte si smaženici s čerstvě opečeným chlebem anebo opečenými bramborami, tak bude chutnat nejlépe.