Ochutnejte Cordon Bleu v podání Ivana Vodochodského. Jeho recept je propracovaný a přitom není nijak zvlášť náročný.
Ingredience: 4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 plátky sýru Gruyere nebo jiného aromatického sýra, 2 až, lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky z čerstvého pečiva, 2 vejce, 100 ml mléka,1 lžíce citronové kůry, olej a máslo na smažení
Postup: Řízky naklepeme a nařízneme okraje.Na každý položíme plátek sýra a šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje. Maso obalíme v mouce, vejcích smíchaných s mlékem a citronovou kůrou a strouhance.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Abychom měli jistotu, že je maso hotové, můžeme krátce zapéct v troubě. Podáváme s bramborem.