Jsou jednoduché, šťavnaté a chutné. Nejlepší jsou v kombinaci se sladkokyselou omáčkou.
Ingredience:
200 g hovězího mletého masa
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
½ lžičky pepře
2 stroužky česneku
½ šálku hladké mouky
1 malá cibule
hrst petržele
olej na smažení
Postup:
Cibuli nasekejte na drobné kostičky. Maso smíchejte se solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidejte trochu nasekané petrželky a také pokrájenou cibuli. Pořádně vše promíchejte.
Z hovězího masa vytvarujte menší koule a v pánvi nebo malém kastrůlku si rozehřejte olej na smažení. Každou kouli pořádně dokřupava osmažte. Aby byly ještě křupavější, můžete je před smažením jemně obalit v hladké mouce.
Po usmažení je nechte okapat na kuchyňské papírové utěrce. Nakonec do každé koule zapíchejte párátka a posypejte zbylou nasekanou petrželkou.
Masové koule podávejte se sladkokyselou omáčkou, majonéźou nebo kečupem, záleží jen na vás. Nezapomeňte ani na čerstvý křupavý chléb.