Suroviny:
4 cibule
200 ml světlého piva
200 g polohrubé mouky
50 g bramborového škrobu
2 vejce
100 g strouhanky
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
olej na smažení
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Každé kolečko rozeberte na jednotlivé dílky. V míse smíchejte polohrubou mouku, bramborový škrob, papriku, strouhanku, vejce, sůl, pepř a postupně do směsi přilévejte pivo.
Vytvořte těsto, které bude mít hustou konzistenci. Do hrnce nalijte dostatečné množství oleje a počkejte, dokud nebude zcela rozpálený. Každý cibulový kroužek obalte v těstíčku a osmažte ho dozlatova.
Hotové kroužky přesuňte na papírové kuchyňské utěrky, abyste se zbavila přebytečného tuku. Podávejte s kečupem nebo majonézou.
Tip!
Cibulové kroužky připravíte i v horkovzdušné fritéze.
Cibule smažená v těstíčku je moje slabost. A to pivo do těstíčka? To je ten trik! Skvělý recept!
Mňam, tohle musím zkusit! Moc jsem nevěděla, že se dá použít bramborový škrob v těstíčku. Díky za skvělý tip!
Cibulové kroužky v pivním těstíčku! Zní to skvěle. Ráda bych je přidala jako praktickou stránku k mým rodinným setkáním. Ještě že to teď vypadá tak snadno na výrobu.
Jako milovník umění jídla musím říct, že kombinace piva a smažených kroužků mě zaujala. Určitě to musím v nejbližší době zkusit!
Tohle zní úžasně! Cibulové kroužky jsem vždycky měla ráda, ale nikdy jsem si netroufla je udělat doma. Možná teď konečně to zkusím. Díky za inspiraci!