Tento rychlý pokrm se hodí na oběd s sebou i na výlet. Nemusíte rybu nutně smažit, tortilly můžete připravit i s pečenou rybou nebo třeba trhaným kuřecím masem.
Ingredience: 4 porce
● 300 g pangase
● 150 g strouhanky
● 3 lžíce hladké mouky
● 1 vejce
● trocha mléka
● citronová šťáva
● sůl
● pepř
● 1 červená paprika
● 1 žlutá paprika
● 1 cibule
● hrst listového salátu
● olej na smažení
● 4 tortilly
● majonéza nebo dip podle chuti
Postup:
Rybí filety nakrájejte na menší kousky. Osolte je, opepřete a pokapejte citronem. Připravte si 3 misky, do jedné dejte mouku, do další strouhanku a v poslední prošlehejte vejce s mlékem. Kousky ryby obalujte v mouce, pak ve vejci a poté ve strouhance.
Do pánve dejte olej a obalené kousky usmažte. Dejte je na ubrousky, aby se z nich odsál tuk. Tortilly krátce opečte na suché pánvi a zeleninu nakrájejte na kousky. Na každou tortillu dejte listy salátu, kousky papriky, cibule a ryby. Před podáváním přidejte trochu majonézy nebo dip podle chuti.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč