Kdo by si alespoň občas nedal řízek! Když ho navíc doplníte přílohou z blanšírovaných zelených fazolek, nebude to takový hřích.
Potřebujete:
✿ 4 vepřové kotlety
✿ 1 lžíci sójové omáčky
✿ ½ lžičky chilli
✿ sůl, pepř
✿ 1 vejce
✿ hladkou mouku
✿ strouhanku
✿ olej
✿ 400 g zelených fazolek
✿ 50 g slaniny
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci másla
✿ ½ citronu
✿ 4 listy zeleného salátu
1. Maso opepřete a osolte, potřete trochou sójové omáčky, posypte chilli a obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na pánvi s rozpáleným olejem obalené kotlety osmažte z obou stran. Uchovejte v teple.
2. Fazolkám odřízněte konce, vložte je na chvíli do vroucí osolené vody, hned zchlaďte a dejte okapat. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte ji na pánvi. Přidejte nakrájený česnek a po minutě máslo.
Vložte fazolky, osolte, opepřete, nechte prohřát a nakonec ještě podlijte troškou vody.
3. Na talíře rozdělte oprané listy zeleného salátu, na ně položte maso a zakápněte citronovou šťávou. Přidejte porce fazolek a podávejte.
No, tady v Brně je to sice obvyklý pokrm, ale tohle zas vypadá nějak nově. Sotvakdy jsem slyšela o řízku s fazolkami!
Jsem z Brna, a tady máme taky rádi řízky. Tenhle recept bych zkusila, ale nejsem moc zběhlá ve vaření 😅.
Úžasný recept! Miluju řízky, a když jsou doplněné fazolkami, je to jako výlet do kulinářského ráje.
Tohle vypadá opravdu lákavě! Nemůžu se dočkat, až to vyzkouším doma. Ta kombinace s fazolkami je skvělý nápad.