S náplní závitků můžete i trochu experimentovat podle toho, jakou zeleninu máte doma. Pak stačí jen natrénovat správné rolování.
Potřebujete:
✿ 1 cibuli
✿ slunečnicový olej
✿ 1 mrkev
✿ 1 skleničku bambusových výhonků
✿ ½ hlávky bílého zelí
✿ 100–150 g mletého masa mix
✿ sůl, pepř
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 balení rýžových papírů
✿ sladkou chilli omáčku
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v hlubší pánvi na lžíci oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky. Promíchejte, přidejte jemně nakrouhané zelí a po dalších 3–5 minutách i mleté maso.
2. Důkladně míchejte, abyste se zbavili velkých hrudek masa. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte chilli papričku a nechte zchladnout.
3. Rýžové papíry namočte do teplé vody a nechte je podle návodu na obalu asi 2 minuty změknout. Pak je přeneste na utěrku, na každý dejte část směsi z pánve, stočte do závitku, konce promáčkněte dovnitř a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte se sladkou chilli omáčkou.