V Americe je tahle pochutina na každém jídelním lístku a cestu našla už i do Česka.
Ingredience:
● 4 středně velké cibule
● 50 g hladké mouky
● 3 vejce
● 2 lžíce vody
● sůl
● ½ kypřicího prášku do pečiva
● olej na smažení
Na dip:
● 180 g bílého tučného jogurtu
● 2 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● čerstvá petrželka
Postup:
Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Dáme je do vařící vody na cca 1 min a pak vzniklé kroužky necháme okapat. Těsto připravíme takto: Promícháme vejce s vodou a přidáme kypřicí prášek a následně i mouku a špetku soli.
Pak na pánvi rozpálíme olej. Cibulové kroužky obalíme v těstíčku a zprudka smažíme dozlatova. Česnekový dip připravíme smícháním jogurtu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou petrželkou.
Příprava: 20 min
Cena: 40 Kč
Ten česnekový dip zní lahodně, zkusím to udělat k našemu rodinnému nedělnímu obědu. Americké recepty mají své kouzlo!
Takové pochutiny mě vždy lákaly, právě jsem se v článku inspirovala na dalším setkání s kamarádkami.
To vypadá jako skvělý recept! Už se těším, až to vyzkouším u nás doma v Hradci, možná ještě přidám trochu papriky pro barvu.