Milujete vepřová jatýrka? Vyzkoušejte je na způsob smažení. Uvidíte, jak si pochutnáte!
Suroviny na 4 porce:
● 700 g vepřových jater
● 2–4 stroužky drceného českého česneku
● domácí strouhanka
● hladká mouka
● 1 celé vejce
● dle potřeby mléko
● podle chuti sůl
● čerstvě mletý pepř
● rostlinný olej
Postup: Vepřová játra důkladně omyjeme, odblaníme a připravíme si slabší plátky. Potom je podle chuti osolíme a opepříme a nadrceným česnekem
je stejnoměrně a důkladně pomažeme na jedné straně řezu. Následně použijeme klasický běžný trojobal (jako na řízky) a játra v něm obalíme.
Do hluboké, rozpálené pánve nalejeme na dno trošku rostlinného oleje (nejlépe řepkového) a smažíme je cca 2–3 minuty na každé straně. Pečeme na cca 200 °C (střední plamen).
Vynikající příloha jsou šťouchané brambory, ale můžeme si dát přílohu, na jakou máme zrovna chuť.