Nejlépe chutnají jen tak, s čerstvým pečivem a oblohou z listových salátů, případně s rýží a pálivou chilli omáčkou.
Ingredience:
6 vajec
400 g mletého masa (vepřové nebo směs vepřového a hovězího)
1 střední cibule (jemně nakrájená)
2 lžíce strouhanky
1 vejce (na obalování)
100 g strouhanky (na obalování)
2 lžíce hořčice
sůl a pepř
olej na smažení
Postup:
Uvařte všechna vejce na hniličku (trvá to přibližně 5 až 6 minut) a opatrně je oloupejte.
Smíchejte mleté maso, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku, hořčici, sůl a pepř. Rozdělte na šest dílů.
Z každé porce masa vytvarujte větší placku, do ní zabalte oloupané vejce a dobře uzavřete. Když si ruce namočíte do studené vody, bude se vám s masem lépe pracovat.
Masovou kouli obalte ve vajíčku a poté ve strouhance.
Koule smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného rostlinného oleje dozlatova (cca 5–7 minut z každé strany).
Usmažená skotská vejce nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte ještě teplá.
Tyjo, to vypadá fakt dobře! Určitě to zkusím o víkendu. Akorát místo rýže bych to viděla s nějakým dobrým pečivem.
Smažená skotská vejce jsem zkusila nedávno a fakt to stojí za to! Nejradši je mám s pálivou omáčkou, dodá to ten správnej šmrnc.