Hlíva ústřičná je plná beta glukanů, které zvyšují odolnost proti infekcím. Navíc chutná skvěle!
Potřebujete:
✿ 500 g hlívy
✿ 2 prolisované stroužky česneku
✿ 1 vejce
✿ 1 hrnek mléka
✿ ½ hrnku hladké mouky
✿ olej
Salát:
✿ 200 g světlé kapusty
✿ 1–2 kyselá jablka
✿ 1 mrkev
✿ 1 cibuli
✿ 1 červenou papriku
Dresink:
✿ 25 ml olivového oleje
✿ 2 lžíce jablečného octa
✿ 1 lžíci javorového sirupu
✿ 1 limetku
✿ sůl, pepř
1. Kapustu rozeberte na listy a pokrájejte na nudličky. Vložte do cedníku, spařte vroucí vodou, nechte okapat. Mrkev, cibuli, papriku a jablka nakrájejte na nudličky a dejte i s kapustou do mísy.
2. V misce vyšlehejte dresink a promíchejte se zeleninou. Hlívu rozeberte na jednotlivé kusy.
3. Z mouky, vejce, mléka, soli a česneku vymíchejte těsto. Namáčejte do něj hlívy a smažte na oleji dozlatova.