Vyhlášený recept Jany Bouškové a Václava Vydry připravovali jako hlavní menu v jednom z největších severských řetězců s nábytkem, kde byl ve stálé nabídce a byl velmi oblíbený. Recept vám přinášíme a můžete si ho připravit i vy.
Ingredience: 1 slepice, 1 až 2 lžíce sójové omáčky, 2 až 3 lžíce červeného chilli oleje nebo slunečnicového oleje s orestovanými chilli papričkami, 30 až 40 ml kvalitního suchého bílého vína, 1 lžíce plnotučné hořčice
Postup: Slepici vaříme ve vodě, dokud se nezačne rozpadat, ale pozor, bez soli.Necháme ji trochu zchladnout a zbavíme ji kůže, kostí a chrupavek. Maso natrháme na drobné kousky a necháme úplně vychladnout.
Pak do něj přidáme sójovou omáčku dle chuti, plnotučnou hořčici a červený chilli olej. Vše dobře promícháme a přidáme ještě trochu bílého vína. Pokud je pokrm příliš suchý, přidáme trochu vývaru. Směs necháme odležet do druhého dne. Servírujeme s plátky čerstvého chleba a třeba i zeleninovým salátkem.