V uměleckých kruzích v širokém dosahu Lindy Finkové patří tento koláč mezi nejznámější a vyzkoušel ho či alespoň ochutnal snad už každý.
Ingredience: 5 vajec, 125 g másla, 1 šálek krupicového cukru, 500 g tvarohu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička vanilkového pudinku, ½ lžičky prášku do pečiva, 1 hrstička rozinek, 1 hrstička sušených švestek, sůl
Postup: Máslo utřeme s cukrem. Postupně zašleháme vejce a poté i tvarohy. Mouku smícháme s pudinkovým práškem, kypřicím práškem a špetkou soli a ručně do těsta vmícháme. Nakonec přidáme rozinky.
Do formy na dort nalijeme půlku těsta, posypeme švestkami a dolijeme zbytek těsta. Pečeme asi tak 35 minut a pečeme při 190 °C, dokud koláč nezezlátne.