Ochutnejte drůbeží paštiku se slaninou, červeným vínem a zavařenými třešněmi.
Ingredience:
500 g drůběžích jater
3 velké cibule
250 g slaniny
2,5 dcl červeného vína
150 ml smetany na vaření
100 g másla
3 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup:
Cibuli s česnekem nakrájejte nahrubo. Na pánvi si rozpalte máslo a česnek s cibulí orestujte, dokud cibule nezkaramelizuje.
Cibuli s česnekem z pánve vyjměte a orestujte na ní na kostičky nakrájenou slaninu. Pak k ní vraťte cibuli s česnekem.
Na pánev přidejte očištěná játra a zprudka orestujte. Nakonec je zalijte vínem, osolte a opepřete. Nechte 5 minut probublávat, zalijte smetanou a přidejte máslo.
Směs stáhněte z plotny, rozmixujte, přendejte do formy a dejte vychladit. Podávejte s burskými oříšky a kompotovanými třešněmi.
Náš tip:
K paštice se hodí omáčka z povařených kompotovaných třešní se špetkou chilli.