Suroviny na 2 záviny:
● 500 g polohrubé mouky
● 1 balení měkkého tvarohu
● 1 máslo ● 2 celá vejce
Na náplň:
● 200 g modrého sýra (nivy)
● 400 g tuňáka z plechovky
● ostrý kečup dle chuti
Postup:
1. Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku, tvaroh, kostku másla nakrájenou na menší kousky a vajíčka, která jste nechali chvíli stát při pokojové teplotě.
Těsto je hotové, když je vláčné, nesmí lepit a musí být pevné. Pokud je měkké a lepí se, přisypte trochu mouky. Bochánek zakryjte fólií a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
2. Těsto rozdělte na dva díly. Oba rozválejte na pomoučeném vále na placky asi 3 milimetry silné. Naplňte je směsí z nastrouhané nivy a tuňáka spojenou ostrým kečupem.
Placky zaviňte jako klasický štrúdl a potřete rozšlehaným vajíčkem. Těsto propíchněte z vrchu asi třikrát vidličkou, aby nepraskalo. Pečte asi půl hodiny na 180 °C, podle trouby.