Překvapte rodinu slaným koláčem a dejte si k němu sklenku vína.
Suroviny:
1 listové těsto
1 cibule
120 g slaniny
olivový olej
2 hrsti strouhaného sýra
50 g gorgonzoly
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání
2 velká rajčata
4 malá rajčátka
majoránka, rozmarýn
sůl, pepř
Postup:
Formu na koláč vymažte máslem a vysypejte moukou.
Listové těsto rozválejte a přitlačte ho k okrajům formy. Troubu předehřejte na 200 °C.
Cibuli, slaninu a gorgonzolu nakrájejte.
Vejce vyšlehejte se smetanou, solí a pepřem. Rajčátka nakrájejte na silnější plátky.
Na pánvi orestujte cibuli a slaninu.
Na těsto vyskládejte orestovanou cibuli se slaninou, přídejte oba druhy sýrů a vše zalijte smetanou s vejci. Osolte, opepřete a přidejte bylinky.
Na závěr koláč dozdobte rajčátky. Pečte 30 minut.
Parádní recept! Jen si nejsem jistá, jestli mám všechno doma na ten koláč. Ale to bylinky a rajčata naprosto zbožňuju, takže to musím skusit.
Skvělý recept! Ve své praxi jako lékařka často doporučuji zařazovat do jídelníčku různorodé suroviny, a tento koláč s rajčaty a bylinkami dokonale splňuje principy vyvážené stravy. Určitě si tento recept zaznamenám.
Wow, to zní jako skvělý recept! Musím si to o víkendu uvařit. Snad to zvládnu a bude to chutnat.
Jo, tohle musim vyzkouset, vypada to luxusni! Moje rodina slany kolac miluje, tak snad to nebude moc slozity na pripravu :D.