Hodí se jako lehký oběd nebo si ho zabalte jako svačinu na výlet. Do náplně můžete přidat prolisovaný stroužek česneku.
Ingredience na 4 porce:
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 125 g másla
● 1 vejce
● 1 lžička soli
Na náplň:
● 250 g měkkého tvarohu
● 250 g ricotty
● 1 vejce
● 2 lžíce nasekané pažitky
● sůl
● pepř
● 1 svazek karotky
Postup:
Karotku očistěte a dejte ji vařit do vroucí a osolené vody na 10 min. Pak ji slejte a nechte vychladnout. Mezitím dejte do mísy mouku, přidejte sůl, pokrájené změklé máslo a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto.
Těsto napěchujte do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Vytvarujte i okraje. Tvaroh s ricottou dejte do mísy a prošlehejte s vejcem. Podle chuti osolte a opepřete.
Nakonec do náplně zamíchejte pažitku. Hotovou náplň rozetřete na těsto. Navrch dejte karotky a trochu je vmáčkněte dovnitř. Koláč pečte zhruba 40 min v troubě předehřáté na 180 0C.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Recept se mi moc líbí, přijde mi jako skvělá varianta lehkého oběda. Možná bych do náplně přidala i trochu čerstvého špenátu pro zvýšení nutriční hodnoty.
Super tip na svačinku! Určo vyzkouším, ale s česnekem si nejsem jistá. Máte někdo skusenost, jestli to s ním je fakt lepší?
Děkuji za recept, vypadá lahodně a zároveň jednoduše na přípravu. Zajímalo by mě, zda je možné tvaroh s ricottou nahradit jinou alternativou? K příkladu by mě zajímal názor na použití cottage cheese.