Místo ricotty můžete na koláč použít i obyčejný tvaroh nebo lučinu. Bylinky přidávejte podle chuti.
Na těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
125 g másla
1 lžička soli
Na náplň:
500 g ricotty
3 vejce
2 lžíce nasekané petrželky
200 g zeleného chřestu
100 g nastrouhané goudy
sůl, pepř
Postup:
Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, pokrájené změklé máslo a vejce. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto napěchujte do formy pomocí prstů. Vytvořte okraje. V míse promíchejte ricottu s petrželkou a jedním vejcem. Směs osolte a opepřete. Z chřestu odkrojte konce a pak ho nakrájejte na kousky.
Náplň naneste na těsto a uhlaďte ji. Vyskládejte na ni chřest. Zbylá vejce prošlehejte, osolte a promíchejte se sýrem. Směs naneste na koláč. Vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte 35 až 40 minut.
Příprava: 60 min
Cena: 30 Kč