Křehké těsto, propečená slanina a svěží pórek si spolu skvěle rozumí.
Příprava: 70 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 20 Kč
Suroviny na 8 porcí
Na těsto
– 300 g hladké mouky
– 2 vejce
– 160 g másla
– špetka soli
– 3 lžíce vody
Na náplň
– 1 pórek
– 3 vejce
– 50 g vepřové šunky
– 170 g plátkové slaniny
– 200 g zakysané smetany
– 120 g lučiny
– 100 g strouhaného čedaru
– 1 lžíce hořčice
– sůl, pepř
– olej
Postup
1. Vypracujte hladké těsto, které dejte na 20 minut do lednice.
2. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte pórek, nakrájenou šunku a slaninu. Zakysanou smetanu promíchejte s lučinou, vejci, sýrem, hořčicí, solí a pepřem.
3. Těsto rozválejte a vyložte jím formu s pečicím papírem. Na těsto rozložte pórkovou směs a zalijte smetanou. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.