Suroviny:
Na těsto:
300 g hladké mouky
2 vejce
150 g másla
špetka soli
Na náplň:
3 cibule
3 vejce
250 ml tučné smetany
100 g goudy
100 g cheddaru
špetka muškátového oříšku
1 lžíce másla
sůl
pepř
Postup:
Prosátou mouku smíchejte s vejci, studeným máslem nakrájeným na drobné kostičky a osolte. Rukama vypracujte hladké a vláčné těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Cibuli nakrájejte na kolečka a nechte ji v pánvi na másle zesklovatět. Smetanu promíchejte s vejci, strouhaným cheddarem a goudou a celou směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Po hodině vyndejte těsto z lednice a vyválejte z něho tenký plát. Ten vložte do koláčové formy vymazané máslem, zarovnejte okraje, rozložte do něj cibuli a vše zalijte připravenou sýrovou náplní.
Na závěr koláč zasypejte strouhaným cheddarem a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ho asi 40–45 minut dozlatova.
Tip!
Společně s cibulí můžete orestovat také kostky slaniny.