K pivu i vínu jsou ideální slaninové závitky.
Ingredience:
6–10 vajec
6–10 plátků slaniny
olivový olej na smažení
bylinka na ozdobu
sůl, pepř
1 střední cibule
Postup:
Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje. Dejte si na pánev orestovat jednotlivé plátky slaniny. Ty pak z pánve vyjměte a vytvořte si z nich s pomocí párátka kapsičku.
Vraťte slaninu zpátky na pánev a do každé kapsičky rozklepněte vajíčko. Vajíčko si osolte, opepřete a pánev přiklopte, aby se vajíčko nější hezky opeklo.
Do menšího kastrůlku si dejte olej, rozpalte ho a dozlatova na něm orestujte cibulku. Cibulkou posypejte vajíčka a přidejte nějakou čerstvou bylinku, třeba bazalku nebo pažitku.
Náš tip:
Špetka čerstvého chilli může vajíčka jen vylepšit.