Zkuste netradiční a vynikající kombinaci!
Ingredience: na 6 porcí
Těsto:
● 250 g hladké mouky
● 125 g studeného másla
● 50 ml studené vody
● špetka soli
Náplň:
● 250 ml smetany ke šlehání
● 4 cibule
● rostlinný olej
● sůl
● pepř
● 50 g hermelínu
● řeřicha
Postup:
Do mísy prosejte hladkou mouku se špetkou soli a udělejte do ní důlek. K mouce přidejte kousky studeného másla a vytvořte drobenku. Do té přidávejte postupně vodu, až vznikne hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte na zhruba 30 min v lednici. Mezitím udělejte náplň.
Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli zalijte smetanou, osolte a opepřete. Hermelín si vedle nakrájejte na malé kousky. Vyndejte těsto a po rozválení vložte do malých forem na koláč.
Na dno dejte zchladlou smetanovou směs, naplňte kousky hermelínu. Pečte na 160 °C přibližně 35–40 minut. Přikryjte alobalem, aby směs nezčernala. Po upečení dortíky ozdobte řeřichou.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 18 Kč