Jako sladkou tečku na závěr jsme pro vás vybrali jablečný tart patté, na kterém si rozhodně pochutnáte a oblizovat se budete ještě za týden.
Ingredience: 250 g másla, 100 g cukru, 4 vanilkové cukry, 3 vejce, 500 g hladké mouky, 5 jablek, 4 lžíce rumu, 100 g rozinek, kůru z půlky citronu, sůl
Drobenka: 75 g hrubé mouky, 40 g krupicového cukru, 40 g másla, ½ lžičky skořice, 3 lžíce ořechů
Postup: Všechny ingredience vypracujeme v těsto.Zabalíme ho do fólie na dvě hodiny dáme do lednice. Namočíme rozinky do rumu.
Těsto vytvarujeme do pečicí misky, vidličkou ho propícháme a pečeme jen 10 minut při 180 °C. V míse smícháme nakrájená jablka, rozinky namočené v rumu a citronovou kůru.Směs rozvrstvíme na těsto, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.