Toto tradiční italské pečivo si úplně zamilujete.
Ingredience:
250 g hladké mouky
50 g cukru
5 g čerstvého droždí
100 ml mléka
50 g másla
3 vejce
1 žloutek
½ lžičky extraktu z vanilky
¼ lžičky soli
100 g sušeného ovoce
50 g ořechů
kůra z citronu a pomeranče
75 g cukru
1 lžíce citronové šťávy
25 g bílého fondánu
Postup:
Smíchejte mléko, lžíci cukru a droždí. Nechte 10 minut stát.
Poté smíchejte mouku, cukr, sůl, vanilku a citrusovou kůru. Přidejte kvásek, máslo, 2 vejce a žloutek. Hněťte do hladkého těsta. Přidejte ovoce a ořechy.
Nechte těsto kynout asi hodinu, dejte ho do dortové formy a pokračujte ještě 30 minut.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut.
Cukr, citron a bílek smíchejte, přidejte fondán a polijte panettone.
Určitě vyzkouším, ráda testuji nové recepty. Ten fondán navrchu musí dodat tomu všemu skvělou tečku!
Jsem nadšená z těch ingrediencí, obzvlášť když jsem zjistila, že je to italský tradiční recept! Spousta chutí na jednom místě.
S tím sušeným ovocem a ořechama to vypadá jako naprosto úžasná snídaně. Zkusím to určitě!
Tohle pečivo mě hrozně zaujalo, trošku mi připomíná vánočku, ale ten fondán na vrchu zní skvělě!