Na takových sladkých toustech si pochutnáte ve Francii. Můžete je podávat s různými druhy ovoce a s kopečkem mascarpone.
Ingredience na 4 porce:
8 plátků toustového chleba
máslo na smažení
3 vejce
100 ml mléka
1 lžíce cukru
1 lžička mleté skořice
1 miska borůvek
1 malý kelímek zakysané smetany
2 lžíce medu
Postup:
V misce prošlehejte vejce s mlékem, cukrem a skořicí. Do směsi namáčejte tousty a smažte je na pánvi na másle dozlatova.
Hotové tousty pak vyskládejte na talíři. Na každý dejte trochu zakysané smetany, pokapejte medem a přidejte drobné borůvky. Ovoce můžete kombinovat podle sezony.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Tohle zní jako skvělý tip na víkendovou snídani! Vždycky jsem chtěla zkusit francouzskou verzi toustů. Díky za recept.