Ovoce k toastům můžete různě obměňovat a pokaždé objevíte novou chuť snídaně.
Ingredience: 2 jablka, 4 lžíce másla, 2 lžíce cukru krystal, ½ lžičky skořice, 60 ml vody, 2 vejce, 60 ml mléka, 6 toastů, zakysaná smetana
Postup: Nejprve si připravte jablka. V pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte jablka nakrájená na plátky, cukr, skořici a vodu, přiveďte k varu a na malém plamenu nechte táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundejte z plotny.
V hlubokém talíři si rozšlehejte vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponořte tak, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi nechte rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažte.
Trvá to zhruba 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělte na dva talíře, polijte je karamelem s jablky a nakonec přidejte zakysanou smetanu. Rychlé, snadné a zatraceně vydatné.