Chcete si dát něco lehkého a ne tak tučného? Zkuste úžasný dezert.
Ingredience:
250 g čerstvých nebo mražených borůvek
2 lžíce cukru
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce vody
400 g bílého řeckého jogurtu
2–3 lžíce medu či javorového sirupu
60 g rozdrcených sušenek
Postup:
Do malého kastrůlku dejte borůvky, cukr, citronovou šťávu a vodu.
Zahřejte a nechte 5–7 minut probublávat, až se část borůvek rozvaří a vznikne lehce hustší omáčka.
Odstavte a nechte vychladnout.
Jogurt oslaďte medem či sirupem a promíchejte. Jogurt můžete nechat i neslazený.
Na dno každé skleničky dejte trochu rozdrcených sušenek a zmražený borůvkový rozvar.
Přidejte silnou vrstvu bílého řeckého jogurtu.
Poté navrstvěte část rozvaru.
Tento postup v případě potřeby znovu zopakujte.
Navrch můžete přidat čerstvé ovoce či lístky máty nebo meduňky.
Skvělý recept, já vlastně většinou používám borůvky k pečení, ale tohle je mnohem jednodušší a zdravější alternativa. Díky za tip!
Tohle zní jako perfektní sladkost po náročným dni v práci. Hned dneska to doma zkusím, borůvky jsou moje oblíbený!
Hele, tenhle dezert vypadá fakt dobře! Miluju jogurt a borůvky, zkusím to s dětma ve škole, když budem dělat nějakou kreativní dílnu. 🤗