Saskia je příznivkyní tradičních moučníků a tenhle se hodí nejen na neděli.
Ingredience: 250 g cukru, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 200 g másla, 200 g polohrubé mouky, 15 g vlašských ořechů, umletých nahrubo, 1 lžička skořice, 2 až 3 lžičky kakaa, půl prášku do pečiva, 250 ml vlažného mléka, 1 vanilkový cukr
Postup: Žloutky utřeme společně s cukrem a tukem.Přidáme mouku, skořici, ořechy, kakao, prášek do pečiva a vlažné mléko. Nakonec přimícháme sníh ze čtyř bílků. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na bábovku nebo dort.
Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě na 160 °C. Moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme šlehačkou.