Cuketa je univerzální zelenina, dá se použít i při pečení sladkých dobrot.
Příprava: 55 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 12 Kč
Suroviny
– 180 ml podmáslí
– 350 g špaldové mouky
– 450 g cukety
– 2 vejce
– 120 g třtinového cukru
– 120 g tuku (Hera)
– 7 švestek
– 2 lžičky mleté skořice
– ½ lžičky muškátového oříšku
– 1 ½ lžičky jedlé sody
– ½ lžičky prášku do pečiva
– špetka soli
Postup
1. Švestky umyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky.
2. Smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl. Odděleně vyšlehejte cukr s vejci, přidejte povolený tuk a podmáslí. Obě směsi spojte.
3. Těstem naplňte formu na chlebíček s pečicím papírem, navrch dejte švestky.
4. Pečte při 180 ºC asi 45 minut.