Nakládačky jsou klasika a využijete je prakticky ke každému jídlu či pohoštění.
Potřebujete:
✿ 1 kg okurek nakládaček
✿ 4 l vody
✿ 1 l 8% octa
✿ 200 g cukru
✿ 120 g soli
✿ 4 snítky kopru s okvětím
✿ 8 stroužků česneku
✿ 4 bobkové listy
1. Okurky dobře omyjte, pak je vložte do velké mísy a zalijte ledovou vodou, ve které je nechte stát asi hodinu. Pak vodu slijte, okurky znovu propláchněte tekoucí vodou.
2. Z vody, octa, cukru a soli svařte nálev. Do čistě vymytých zavařovacích sklenic vložte okvětí kopru, oloupané stroužky česneku, koření a pak do nich naskládejte okurky co nejtěsněji, aby mezi nimi nezbylo moc volného místa.
3. Pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete přidat chilli papričky. Sklenice zalijte nálevem, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80 °C.