Suroviny: 250 g vychladlého dýňového pyré 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce cukru krupice špetka soli 400 ml mléka 3 vejce 60 g másla olej na smažení jogurt, med a čerstvé ovoce na ozdobení
Postup: V misce metličkou smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné nádobě společně prošleháme mléko, žloutky, rozpuštěné máslo a dýňové pyré. Do třetice ušleháme z bílků a cukru pevný sníh. Mléčnou směs nalijeme k moučné směsi a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
Přidáme sníh a jemně zapracujeme, docela dobře to jde použitou metličkou od sněhu. Na rozehřáté, lehce olejem potřené pánvi smažíme postupně malé lívanečky. Těsto obsahuje cukr a proto se snadno přichytává, raději použijeme pánev s nepřilnavým povrchem.
Podáváme teplé, přelité medem, s hustým jogurtem a posypané trochou ovoce.