Suroviny:
4 hrušky
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
40 g másla
2 ks badyánu nebo celá skořice
2 směsi ořechů (vlašské, mandle, pekanové)
Postup:
Hrušky oloupejte, rozpulte a opatrně vykrojte jádřinec. Máslo nechte rozpustit na velké pánvi, přidejte oba cukry a koření, dobře promíchejte, a když se cukr rozpustí, přidejte hrušky.
Pomalu, při mírné teplotě hrušky v cukerné směsi otáčejte a polévejte. Když jsou měkké, vyndejte je na talíř a na pánev přidejte nasekané ořechy. Krátce je prohřejte a přelijte hrušky.
Trochu práce s loupáním hrušek, ale výsledek jistě stojí za to. Tohle zkusím co nejdřív!
To vypadá jako perfektní dezert na sobotní odpoledne. Hrušky a ořechy jsou skvělá kombinace!